Kuharica / Tradicionalni recept za meso u saftu sa lukom

Image
Foto: Pixabay

Tražite novi recept za obiteljski ručak? Meso u saftu s lukom jednostavno se priprema, a ukusno je. Otkrijte kako kombinacija sočnog mesa i karameliziranog luka može stvoriti jelo puno bogatih okusa i mirisa.

1.7.2023.
10:20
Pixabay
VOYO logo

Meso u saftu sa lukom je tradicionalni recept koji je većina nas jela kao dijete. Ključ ovog recepta je dugo kuhanje, koje objedinjuje okuse mesa i luka. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta je što možete dodati još povrća po svom ukusu.

Sastojci za meso u saftu sa lukom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg govedine, narezane na kockice
  • 1,5 kilograma luka, oguljenog
  • 180 ml maslinovog ulja
  • 80 ml crvenog vinskog octa
  • 10 režnjeva češnjaka, oljuštenih i cijelih
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 2 lista lovora
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 žlica soli
  • 10 do 12 zrna papra

Kada pripremate meso u saftu sa lukom najprije u loncu za pirjanje lagano zažutite meso na maslinovom ulju. Dodajte preostale sastojke i dovoljno vode da pokrije, plus nekoliko centimetara. Promiješajte drvenom kuhačom te pustite da zavrije i odmah smanjite vatru na najnižu. Poklopite i pirjajte 3 do 4 sata bez miješanja dok ne ostane samo meso u saftu sa lukom. Meso u saftu sa lukom već je gotovo i poslužite dok je toplo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo