Bakina kuhinja / Recept kako se radi biskvitna pita od jabuka

Image
Foto: Pixabay

Tražite savršeni jesenski desert? Biskvitna pita od jabuka neće vas razočarati. Otkrijte kako se priprema biskvitna pita od jabuka.

1.8.2023.
10:45
Pixabay
VOYO logo

Biskvitna pita od jabuka je jednostavan, ali izuzetno ukusan desert koji oduševljava sve ljubitelje slatkog. Ova pita od jabuka je savršen spoj sočnih jabuka i mekanog biskvita, što je čini omiljenim izborom za desert ili poslasticu uz kavu.

Sastojci za biskvitnu pitu od jabuka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g glatkog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 80 ml mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 jabuke, oguljene i narezane na tanke kriške

Kada želite pripremiti biskvitnu pitu od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje, premažite ga maslacem i pospite s malo brašna. U velikoj zdjeli, izmiksajte maslac sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte jaja jedno po jedno, miksajući svako jaje dok se dobro ne sjedini s maslacem i šećerom. Dodajte ekstrakt vanilije i miksajte još malo.

U drugoj zdjeli pomiješajte glatko brašno i prašak za pecivo. Dodajte ovu smjesu u maslac i jaja, te postepeno dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte površinu i poslažite kriške jabuka po vrhu. Pecite biskvitnu pitu od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i kada umetnete čačkalicu u sredinu pite, izađe čista. Izvadite biskvitnu pitu od jabuke iz pećnice i ostavite da se ohladi prije nego što je narežete i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo