Recept kako se radi biskvitna pita od jabuka
Biskvitna pita od jabuka je jednostavan, ali izuzetno ukusan desert koji oduševljava sve ljubitelje slatkog. Ova pita od jabuka je savršen spoj sočnih jabuka i mekanog biskvita, što je čini omiljenim izborom za desert ili poslasticu uz kavu.
Sastojci za biskvitnu pitu od jabuka su:
150 g maslaca
150 g šećera
3 jaja
200 g glatkog brašna
10 g praška za pecivo
80 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
3 jabuke, oguljene i narezane na tanke kriške
Kada želite pripremiti biskvitnu pitu od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 180°C i pripremite kalup za pečenje, premažite ga maslacem i pospite s malo brašna. U velikoj zdjeli, izmiksajte maslac sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte jaja jedno po jedno, miksajući svako jaje dok se dobro ne sjedini s maslacem i šećerom. Dodajte ekstrakt vanilije i miksajte još malo.
U drugoj zdjeli pomiješajte glatko brašno i prašak za pecivo. Dodajte ovu smjesu u maslac i jaja, te postepeno dodajte mlijeko. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ulijte smjesu u pripremljeni kalup, poravnajte površinu i poslažite kriške jabuka po vrhu. Pecite biskvitnu pitu od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa i kada umetnete čačkalicu u sredinu pite, izađe čista. Izvadite biskvitnu pitu od jabuke iz pećnice i ostavite da se ohladi prije nego što je narežete i poslužite. Dobar tek!
403 Forbidden