Tortellini u umaku od slanine i poriluka jedan je od načina pripreme tortelina. Umak od slanine i poriluka dat će poseban okus tortelinima. Ovo jelo možete poslužiti i kao glavno jelo uz salatu prema izboru. Priprema jela je jednostavna, a jelo je gotovo za manje od pola sata.
Tortellini u umaku od slanine i poriluka sastojci:
- 50 dkg tortelina punjenih blitvom
- 2 poriluka
- 6 dkg maslaca
- 20 dkg slanine pečene
- 4 dkg parmezana
- 2 dcl vrhnaj za kuhanje
- 0.8 dcl bijelog vina
- 12 dkg dimljenog sira
- sol
Tortellini u umaku od slanine i poriluka priprema:
Na tavi na maslacu pržite poriluk koji ste narezali na trake, dodajte slaninu, sve posolite i pirjajte na srednje jakoj vatri. Nakon tri minute ulijte bijelo vino i pirjajte još tri minute.
Zatim dodajte vrhnje za kuhanje i uz stalno miješanje polovicu parmezana i dimljenog sira.
U slanoj vodi skuhajte torteline.
Kada su kuhani stavite ih u posudu te prelijte umakom. Posipajte preostalim parmezanom i dimljenim sirom. Tortellini u umaku od slanine i poriluka su gotovi, poslužite ih tople.