Kuharica /

Tortellini u umaku od slanine i poriluka

Image

Umak od slanine i poriluka idealna su dodatak za torteline. Donosimo vam recept kako pripremiti tortelline u umaku od slanine i poriluka.

20.8.2021.
10:05
VOYO logo

Tortellini u umaku od slanine i poriluka jedan je od načina pripreme tortelina. Umak od slanine i poriluka dat će poseban okus tortelinima. Ovo jelo možete poslužiti i kao glavno jelo uz salatu prema izboru. Priprema jela je jednostavna, a jelo je gotovo za manje od pola sata.

Tortellini u umaku od slanine i poriluka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg tortelina punjenih blitvom
  • 2 poriluka
  • 6 dkg maslaca
  • 20 dkg slanine pečene
  • 4 dkg parmezana
  • 2 dcl vrhnaj za kuhanje
  • 0.8 dcl bijelog vina
  • 12 dkg dimljenog sira
  • sol

Tortellini u umaku od slanine i poriluka priprema:

Na tavi na maslacu pržite poriluk koji ste narezali na trake, dodajte slaninu, sve posolite i pirjajte na srednje jakoj vatri. Nakon tri minute ulijte bijelo vino i pirjajte još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim dodajte vrhnje za kuhanje i uz stalno miješanje polovicu parmezana i dimljenog sira.

U slanoj vodi skuhajte torteline.

Kada su kuhani stavite ih u posudu te prelijte umakom. Posipajte preostalim parmezanom i dimljenim sirom. Tortellini u umaku od slanine i poriluka su gotovi, poslužite ih tople.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo