Desert /

Kako se priprema torta od šljiva?

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema torta od šljiva? Dok su šljive u sezoni pametno ih je iskoristiti. Pogledajte kako se priprema torta od šljiva.

22.10.2022.
12:18
Pixabay
VOYO logo

Poslužite ovu izdašnu voćnu tortu od šljiva poslije ručka, odgovaralo bi i s malinama umjesto šljivama. Ovdje pronađite recept za tortu od šljiva.

Sastojci za tortu od šljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 do 5 šljiva, oguljene bez koštica
  • 100 g maslaca (omekšalog)
  • 200 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica vanilije
  • 220 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2 žlice šećera pomiješane sa 1 žličicom cimeta (za preljev)

Kako se priprema torta od šljiva?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje. Oguljene plodove ili šljive narežite na tanke ploške i stavite ih u zdjelu s 50 g granuliranog šećera. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli za miješanje električnom miješalicom istucite maslac i 100 g granuliranog šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Umutite jaja, jedno po jedno, dobro umutiti nakon svakog dodavanja. Istucite vaniliju.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte 150 g brašna, prašak za pecivo i sol. Polako umiješajte suhe sastojke u prvu smjesu dok tijesto ne postane glatko. Tijesto će biti gusto.

Rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Posložite narezane šljive uokolo u koncentričnom krugu, lagano preklapajući. Mješavinu šećera i cimeta ravnomjerno pospite po voću. Pecite kolač oko 1 sat i 10 minuta do 1 sat i 20 minuta, ili dok čačkalica kolače umetnuta blizu središta kolača ne izađe čista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo