Desert / Kako se priprema torta od šljiva?

Image
Foto: Pixabay

Kako se priprema torta od šljiva? Dok su šljive u sezoni pametno ih je iskoristiti. Pogledajte kako se priprema torta od šljiva.

22.10.2022.
12:18
Pixabay
VOYO logo

Poslužite ovu izdašnu voćnu tortu od šljiva poslije ručka, odgovaralo bi i s malinama umjesto šljivama. Ovdje pronađite recept za tortu od šljiva.

Sastojci za tortu od šljiva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 do 5 šljiva, oguljene bez koštica
  • 100 g maslaca (omekšalog)
  • 200 g šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica vanilije
  • 220 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2 žlice šećera pomiješane sa 1 žličicom cimeta (za preljev)

Kako se priprema torta od šljiva?

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje. Oguljene plodove ili šljive narežite na tanke ploške i stavite ih u zdjelu s 50 g granuliranog šećera. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli za miješanje električnom miješalicom istucite maslac i 100 g granuliranog šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Umutite jaja, jedno po jedno, dobro umutiti nakon svakog dodavanja. Istucite vaniliju.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte 150 g brašna, prašak za pecivo i sol. Polako umiješajte suhe sastojke u prvu smjesu dok tijesto ne postane glatko. Tijesto će biti gusto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasporedite tijesto u pripremljenu tepsiju. Posložite narezane šljive uokolo u koncentričnom krugu, lagano preklapajući. Mješavinu šećera i cimeta ravnomjerno pospite po voću. Pecite kolač oko 1 sat i 10 minuta do 1 sat i 20 minuta, ili dok čačkalica kolače umetnuta blizu središta kolača ne izađe čista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo