Za prvi topli prilog uz roštilj potreban vam je mladi krumpir, mladi luk, masline, feta sir, jogurt, sok od limuna, maslinovo ulje, peršin, sol i papar.
Za početak pola kile mladog krumpira operite te ga skuhajte u kori. Kada je krumpir skuhan, izvadite ga iz posude gdje se kuhao, ocijedite, narežite na komade zalogaja i stavite u zdjelu. U zdjelu dodajte 4 komada mladog luka kojeg ste nasjeckali, 10ak maslina i oko 150 grama feta sira. Sve zajedno pomiješajte.
Zatim u posebnu zdjelu dodajte 5 žlica čvrstog jogurta, 3 žlice limunovog soka, 5 žlica maslinovog ulja, žlicu peršina te začinite solju i paprom. Sve zajedno dobro izmiješajte. Kada je umak spreman, prelijte ga u zdjelu sa krumpirom i sve zajedno dobro pomiješajte te poslužite.
Za drugi topli prilog uz roštilj donosimo vam pečeni pikantni batat. Naime uz pečeni pikantni batat ne možete pogriješiti. Sve što trebate za ovaj ukusni recept su pola kile batata, maslinovo ili suncokretovo ulje te sol i papar. Sladak okus batata izvrsno ide uz ljuti mljeveni chili te ukoliko volite pikantnije okuse preporučamo da batat začinite i sa malo chilija.
Za početak, batat namočite u vodi kako bi se lakše ogulila kora te ga ogulite, isperite u vodi i narežite na tanke ploške.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Kistom premažite ploške krumpira maslinovim ili suncokretovim uljem te začinite soli i paprom. Ukoliko volite ljuto, sada ga začinite i sa malo chilija. Lim za pečenje sa narezanim batatom stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C. Kada ste stavili tepsiju sa batatom u pećnicu, temperaturu smanjite na 160°C i pecite 30 – 40 minuta uz povremeno provjeravanje kako batat ne bi zagorio.
Nakon 30-40 minuta, kada primijetite da je batat pečen izvadite tepsiju iz pećnice i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Nakon što se batat ohladio izvadite ga na tanjure za posluživanje.
Ovi topli prilozi uz roštilj savršeno odgovaraju u bilo koje doba godine.