Tjestenina s pestom na sicilijanski način jelo je gotovo za pola sata, jednostavno za pripremu i može se poslužiti kao glavno jelo.
Tjestenina s pestom na sicilijanski način sastojci:
- 20 dkg tjestenine
- 20 listova bosiljka
- 5 zelenih maslina
- maslinovo ulje
- 8 dkg badema
- malo naribanog sira percorino
- 6 mini rajčica
- sol
- papar
Tjestenina s pestom na sicilijanski način priprema:
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
Bademe kuhajte u vrućoj vodi oko 10 minuta, ocijedite ih i ogulite.
U blender stavite 0,5 dcl maslinovog ulja, dodajte svježe listove bosiljka (izdovjite nekoliko listova), bademe, sir, zelene masline. Začinite s paprom i napravite smjesu.
Umak prelijte preko tjestenine, dodajte mini rajčice i ako je potrebno malo maslinovog ulja. Tjestenina s pestom na sicilijanski način je gotova, ukrasite je s bosiljkom.