Kuharica /

Tjestenina sa kiselim vrhnjem kao odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Tjestenina sa kiselim vrhnjem u kombinaciji sa salatom daje odlično glavno jelo. Donosimo recept za pripremu tjestenine sa kiselim vrhnjem.

2.3.2022.
12:00
Pixabay
VOYO logo

Ako ste ljubitelj luka i njegovog bogatog okusa, ova tjestenina sa kiselim vrhnjem i lukom će vas očarati. Vrlo je jednostavna za pripremu, a tako ukusna.

Sastojci koji su potrebni za pripremu tjestenine s vrhnjem su sljedeći:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g tjestenine
  • 1,5 žlice maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 1/4 šalice svježeg vlasca narezanog
  • sol i svježe mljeveni papar

Tjestenina sa kiselim vrhnjem priprema:

Prvi korak kada pripremate tjesteninu s kiselim vrhnjem je kuhanje tjestenine. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju u velikom loncu slane vode do al dente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, dok se tjestenina kuha, napravite umak od kiselog vrhnja. Otopite maslac u tavi na laganoj vatri. Kad se otopi, pospite brašnom i umiješajte, kuhajući na srednje laganoj temperaturi 2-3 minute.

Polagano ulijevajte mlijeko uz miješanje. Miksajte dok ne postane glatko, pojačajte vatru na srednju da umak počne pjenušati i zgušnjavati se. Kad se zgusne, ugasite vatru i umutite kiselo vrhnje dok ne postane glatko.

Kad je tjestenina gotova, izdubite je šupljikavom žlicom u umak. Bacite da se premaže dok sve ne bude dobro umakano i sjajno. Po potrebi umak malo razrijedite s malo vode za tjesteninu. Dodajte vlasac i dobro promiješajte. Kušajte i začinite soli i paprom. Ovaj ukusan recept za tjesteninu s kiselim vrhnjem gotov je i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo