Desert /

Tiramisu sa kuhanom kremom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tiramisu s kuhanom kremom pravi je odabir za vaš kolač. Kako se priprema tiramisu s kuhanom kremom?

1.1.2023.
13:35
Pixabay
VOYO logo

Mnogi slastičari kremu za tiramisu ne kuhaju. No, u posljednje vrijeme sve više slastičara preporuča tiramisu s kuhanom kremom. Drugim riječima, preporučaju kratko prokuhavanje kreme, odnosno žumanjaka i to na pari. Na taj se način očuva vrijednost tradicionalnog tiramisua, ali se isto tako omogućuje da ovaj kolač može dulje stajati.

Tiramisu s kuhanom kremom priprema se od:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žumanjka
  • 500 grama mascarpone sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 grama šećera u prahu

Od ostalih sastojaka potrebno je:

  • 200 grama piškota
  • 250 ml kuhane kave
  • 3 žlice ruma
  • 2 žlice kakaa u prahu

Za početak izmiksajte žumanjke i šećer. Zatim ih stavite kuhati na paru uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se ohladi, ali svakih par minuta pomiješajte. Kad se smjesa ohladi, dodajte mascarpone i dobro izmiksajte do glatke smjese. Zatim izmiksajte slatko vrhnje u šlag te ga pomoću pjenjače umiješajte u prethodno pripremljenu smjesu. U sljedećem koraku skuhajte kavu. Ostavite da se ohladi, dodajte rum, a zatim u nju umočite piškote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Složite tiramisu s kuhanom kremom na sljedeći način: piškote – krema – piškote – krema kakao u prahu.

Tiramisu s kuhanom kremom mora se dobro ohladiti prije posluživanja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo