Tiramisu s jajima je talijanski desert od piškota namočenih u kavu, složenih i punjenih kremom od mascarponea i jaja. Idealna desert za sve prigode s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi tiramisu s jajima.
Sastojci za tiramisu sa jajima:
- 300 g piškota
- 500 g mascarpone sira
- 4 srednja jaja
- 100 g šećera
- 300 ml kave espresso
- 2 žlice ruma
- nezaslađeni kakao prah
Tiramisu s jajima priprema:
Za vaš tiramisu sa jajima, prije svega, skuhajte kavu i dodajte 2 žlice ruma. Ostavite sa strane i pustite da se ohladi. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Uzmite zdjelu i umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
Sada u zdjeli umutite žumanjke sa šećerom dok ne budu blijedi i glatki, 3 do 5 minuta. U međuvremenu u zdjelu ulijte mascarpone sir i žlicom izmiješajte da bude mekše. Mikserom lagano miješajte mascarpone kremu 2 ili 3 minute. Sada dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Polako miješajte dok ne postane glatko i kremasto. Sada brzo (1 ili 2 sekunde) umočite piškote u kavu.
Zatim ih stavite u keramičku ili staklenu posudu. Posložite ih tako da prekriju dno te posude. Na piškote premažite kremu od mascarponea. Dodajte još jedan sloj piškota i zatim prelijte s još mascarpone kreme. Ako radite zadnji sloj, obilno premažite mascarpone kremom. Tiramisu sa jajima je gotov.
Na kraju pospite kakaom u prahu. Ostavite tiramisu sa jajima da odstoji 3 sata u hladnjaku prije posluživanja. Na vrh možete dodati čokoladne listiće po ukusu.