Recept i priprema /

Tiramisu sa jajima desert s kojim ne možete pogriješiti

Image
Foto: Pixabay

Tiramisu s jajima odličan je desert koji možete poslužiti u svim prigodama. Pratite recept i napravite savršeni tiramisu s jajima.

9.7.2022.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Tiramisu s jajima je talijanski desert od piškota namočenih u kavu, složenih i punjenih kremom od mascarponea i jaja. Idealna desert za sve prigode s kojim ne možete pogriješiti. Kako se radi tiramisu s jajima.

Sastojci za tiramisu sa jajima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g piškota
  • 500 g mascarpone sira
  • 4 srednja jaja
  • 100 g šećera
  • 300 ml kave espresso
  • 2 žlice ruma
  • nezaslađeni kakao prah

Tiramisu s jajima priprema:

Za vaš tiramisu sa jajima, prije svega, skuhajte kavu i dodajte 2 žlice ruma. Ostavite sa strane i pustite da se ohladi. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Uzmite zdjelu i umutite bjelanjke u čvrst snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada u zdjeli umutite žumanjke sa šećerom dok ne budu blijedi i glatki, 3 do 5 minuta. U međuvremenu u zdjelu ulijte mascarpone sir i žlicom izmiješajte da bude mekše. Mikserom lagano miješajte mascarpone kremu 2 ili 3 minute. Sada dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka. Polako miješajte dok ne postane glatko i kremasto. Sada brzo (1 ili 2 sekunde) umočite piškote u kavu.

Zatim ih stavite u keramičku ili staklenu posudu. Posložite ih tako da prekriju dno te posude. Na piškote premažite kremu od mascarponea. Dodajte još jedan sloj piškota i zatim prelijte s još mascarpone kreme. Ako radite zadnji sloj, obilno premažite mascarpone kremom. Tiramisu sa jajima je gotov.

Na kraju pospite kakaom u prahu. Ostavite tiramisu sa jajima da odstoji 3 sata u hladnjaku prije posluživanja. Na vrh možete dodati čokoladne listiće po ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo