Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem odlično je jelo s tikvicama. Kombinacija sira i vrhnja s tikvicama daje potpuno jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili predjelo.
Sastojci za tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem:
- svježe tikvice
- luk
- češnjak
- vrhnje
- sir (parmezan)
Priprema tikvica zapečenih sa sirom i vrhnjem:
1.korak
U posudu za pečenje stavite pripremljene kriške tikvica u redove jednu do druge dok se jelo ne napuni. Odložite jelo sa strane. U tavi na srednje jakoj vatri pirjajte luk narezan na kockice s maslacem, kuhajte ih dok ne omekšaju. Dodajte mljeveni češnjak i nastavite kuhati 2 minute. Ulijte vrhnje u tavu miješajući dok se ne počne pjenušati. Dodajte parmezan i sir u vrhnje, luk i češnjak. Miješajte zajedno dok se sir ne otopi.
2.korak
Tikvice prelijte umakom od sira ravnomjerno ga rasporedivši po tikvicama. Pleh prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 450 stupnjeva 15 minuta. Zatim uklonite foliju, prelijte preostalim sirom i parmezanom te pecite još 5 minuta ili dok se sir ne otopi i ne zapeče, a tikvice ne omekšaju. Izvadite iz pećnice i servirajte.