Kolačići od tikvica sa zobenim pahuljicama savršen su izbor za prilog, ali i predjelo. Kako spojiti zobene pahuljice i tikvice u jedno jelo otkriva recept.
Tikvice sa zobenim pahuljicama sastojci:
- 10 dkg naribanih tikvica
- 10 dkg zobenih pahuljica
- 1 dkg integralnog brašna
- prašak za pecivo
- žličica mljevenog cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- 2 žlice kokosovog ulja
- jaje
- žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml javorovog sirupa
Tikvice sa zobenim pahuljicama priprema:
Pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, cimet, muškatni oraščić i sol. Zasebno miksajte kokosovo ulje, jaje i vaniliju. Dodajte javorov sirup. Dodajte smjesu od zobi i napravite glatku smjesu. U smjesu umiješajte i tikvice narezane na tanke kolutove.
Ostavite smjesu neka odstoji 30 minuta prije pečenja. U lim za pečenje složite male okrugle kolačiće od dobivene smjese. Pecite na 180 stupnjeva Celzijusa oko 15 minuta.