Prilog od krumpira /

Recept kako pripremiti kremasti temfani ili pire krumpir

Image
Foto: Pixabay

Temfani ili pire krumpir savršen je izbor za prilog uz sve vrste glavnih jela. Donosimo recept kako pripremiti kremasti temfani ili pire krumpir.

14.7.2023.
13:05
Pixabay
VOYO logo

Krumpir se može pripremiti na različite načine, a jedan od poznatijih recepata je temfani ili pire krumpir. Međutim, kako dobiti kremasti, temfani krumpir? Pratite recept i pripremite ukusan, kremasti temfani krumpir.

Sastojci za pripremu temfanog krumpira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg krumpira
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 4 žlice maslaca
  • sol
  • papar

Kako se priprema temfani krumpir:

Krumpir ogulite i stavite ga kuhati u hladnu vodu koju ste prethodno posolili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada voda zakuha, smanjite vatru i kuhajte na srednje jakoj vatri dok krumpir ne postane mekani. Krumpir se treba kuhati oko 30 minuta. Nakon toga ocijedite vodu i vratite krumpir u posudu.

Zagrijte mlijeko i dodajte u mlijeko maslac.

Uz pomoć gnječilice zdrobite krumpir i napravite pire. Dodajte u krumpir mlijeko i maslac te začinite sa soli i paprom. Gnječite sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu i začinite prema želji.

Temflani ili pire krumpir je gotov i možete ga poslužiti kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo