Krumpir se može pripremiti na različite načine, a jedan od poznatijih recepata je temfani ili pire krumpir. Međutim, kako dobiti kremasti, temfani krumpir? Pratite recept i pripremite ukusan, kremasti temfani krumpir.
Sastojci za pripremu temfanog krumpira:
- 1 kg krumpira
- 1/2 šalice mlijeka
- 4 žlice maslaca
- sol
- papar
Kako se priprema temfani krumpir:
Krumpir ogulite i stavite ga kuhati u hladnu vodu koju ste prethodno posolili.
Kada voda zakuha, smanjite vatru i kuhajte na srednje jakoj vatri dok krumpir ne postane mekani. Krumpir se treba kuhati oko 30 minuta. Nakon toga ocijedite vodu i vratite krumpir u posudu.
Zagrijte mlijeko i dodajte u mlijeko maslac.
Uz pomoć gnječilice zdrobite krumpir i napravite pire. Dodajte u krumpir mlijeko i maslac te začinite sa soli i paprom. Gnječite sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu i začinite prema želji.
Temflani ili pire krumpir je gotov i možete ga poslužiti kao prilog uz glavno jelo.