Kuharica / Teletina ispod peke sa povrćem odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Teletina ispod peke sa povrćem jelo je s kojim ne možete pogriješiti. Uz pomoć recepta pripremite ukusnu i sočnu teletinu ispod peke.

8.9.2022.
9:28
Pixabay
VOYO logo

Peka je tradicionalan hrvatski način priprema jela. Ovo je jedna od najstarijih tehnika pečenja hrane. Peka se također odnosi na poklopac u obliku zvona koji se nalazi na vrhu pladnja s hranom. Najčešća jela ispod peke su jela od mesa ili morskih plodova s povrćem.

Sastojci potrebni da se pripremi teletetina ispod peke sa povrćem su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kilograma teletine bez kostiju
  • 50 grama maslinovog ulja
  • 200 ml bijelog vina
  • 400 ml vode
  • 1350 grama oguljenog mladog krumpira
  • sol i crni papar
  • 350 grama oguljenog velikog mladog luka
  • majčica dušica

Kako biste pripremili teletinu ispod peke najprije zagrijte peku. Kad više nema plamena i gotovo sav ugljen pobijeli, vatra je spremna. Obično je potrebno oko 1 sat od početka.

Teletinu začinite sa svih strana. Zavežite pečenje kuharskim konopcem. Na ploči štednjaka zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Na maslinovom ulju pirjajte meso 15 minuta, redovito ga okrećući da porumeni sa svih strana. Dodajte vino i kuhajte na par minuta. Pokrijte poklopcem, maknite s vatre i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije prebacivanja teletine ispod peke, dolijte pola vode, oko mesa posložite krumpir i luk te začinite crnim paprom i pokapajte preostalim maslinovim uljem. Teletinu pecite ispod peke sa povrćem oko 2 sata na laganoj žeravi.

Nakon 2 sata, pomiješajte teletinu i povrće ispod peke te ostavite da se peče još 20 minuta prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo