Teletina i povrće idealna je kombinacija, a sjedinjuje se u jelu teleći odrezak u povrtnoj košuljici. Teleći odresci mogu se pripremiti na različite načine, ali ako niste probali ovo jelo svakako je vrijeme da probate.
Za pripremu telećih odrezaka u povrtnoj košuljici treba vam:
- 50 dkg telećeg odreska od buta
- 15 dkg tikvica
- 0.3 dcl mlijeka
- 3 dkg glatkog brašna
- 40 dkg krumpira
- 10 dkg mrkve
- 2 jaja
- ulje
- sol
- papar
Teleći odrezak u povrtnoj košuljici priprema:
Krumpir, mrkvu i tikvice naribajte, začinite sa soli i paprom. Dodajte dva jaja, mlijeko i brašno. Sve dobro izmiješajte.
Odreske začinite sa soli i paparom. Prekrijte smijesom od povrća i stavite neka kratko odstoji. Pržite odreske na vrućem ulju oko dvije minute sa svake strane.
Nakon toga stavite ih na lim za pečenje i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Teleći odrezak u povrtnoj košuljicisu gotovi i možete ih poslužiti.