Ražnjići su popularno jelo na roštilju koje se sastoji od različitih vrsta mesa narezanih na kockice i nabodeni na drvene ili metalne štapiće. Svinjski ražnjići su jedna od najpopularnijih varijanti, a mogu se pripremati na različite načine, uključujući i pečenje u tavi.
Sastojci potrebni da se pripreme svinjski ražnjići u tavi su:
- 500 g svinjskog mesa
- 1 crveni luk, narezan na kockice
- 1 paprika, narezana na kockice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica slatke paprike
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 limun
Kada pripremate svinjske ražnjiće u tavi prvo narežite svinjsko meso na kockice veličine 2-3 cm i stavite ga u zdjelu. Dodajte narezani crveni luk i papriku u zdjelu i promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, slatku papriku, sol, crni papar i nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte smjesu. Zatim uzmite drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i nabodite naizmjenično meso, crveni luk i papriku. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, dodajte ražnjiće u tavu i pržite 5-6 minuta dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Izvadite svinjske ražnjiće iz tave, poslužite uz kriške limuna i uživajte u ukusnom obroku. Dobar tek!