Kuharica / Kako se pripremaju svinjski ražnjići u tavi?

Image
Foto: Pixabay

Obožavate jesti svinjske ražnjiće sa roštilja? Jeste li znali da možete pripremiti svinjske ražnjiće i u tavi? Donosimo jednostavan recept za svinjske ražnjiće u tavi.

3.3.2023.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Ražnjići su popularno jelo na roštilju koje se sastoji od različitih vrsta mesa narezanih na kockice i nabodeni na drvene ili metalne štapiće. Svinjski ražnjići su jedna od najpopularnijih varijanti, a mogu se pripremati na različite načine, uključujući i pečenje u tavi.

Sastojci potrebni da se pripreme svinjski ražnjići u tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g svinjskog mesa
  • 1 crveni luk, narezan na kockice
  • 1 paprika, narezana na kockice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica slatke paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 limun

Kada pripremate svinjske ražnjiće u tavi prvo narežite svinjsko meso na kockice veličine 2-3 cm i stavite ga u zdjelu. Dodajte narezani crveni luk i papriku u zdjelu i promiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, slatku papriku, sol, crni papar i nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte smjesu. Zatim uzmite drvene ili metalne štapiće za ražnjiće i nabodite naizmjenično meso, crveni luk i papriku. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi, dodajte ražnjiće u tavu i pržite 5-6 minuta dok ne postanu zlatno smeđi sa svih strana. Izvadite svinjske ražnjiće iz tave, poslužite uz kriške limuna i uživajte u ukusnom obroku. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo