Svinjski paprikaš je jelo koje se može prilagoditi prema vlastitim ukusima i potrebama. Možete koristiti različite vrste povrća i začina kako biste dobili željeni okus.
Svinjski paprikaš sastojci:
- 1 kg svinjskog mesa
- 2 paprike
- 2 rajčice
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice paprike
- 1 žlica paprike u prahu
- 1 žlica soli
- 1 žlica origana
- 2 žlice maslinovog ulja
Svinjski paprikaš recept:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte nasjeckani luk i češnjak. Dodajte nasjeckano svinjsko meso i pržite ga dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Dodajte nasjeckane paprike, rajčice, papriku u prahu, sol, papriku i origano u tavu i kuhajte na srednjoj vatri oko 20 minuta.
Tijekom kuhanja možete dodavati malo vode kako biste stvorili umak. Vodu možete dodavati po želji i ovisno o željenoj gustoći umaka.
Kada je svinjski paprikaš gotov, poslužite ga sa rezancima ili kuhanim krumpirom.