Svinjski odrezak često pronađe svoje mjesto na jelovniku. Donosimo recept kako pripremiti svinjski odrezak koji je gotov za svega 20 minuta.
Sastojci za recept za svinjski odrezak:
- 4 tanka svinjska odreska
- 3-4 žlice glatkog brašna
- jaje, dobro umućeno
- 85g krušnih mrvica
- 3 žlice nasjeckanih pečenih lješnjaka
- žličica suhe majčine dušice
- limun, samo korica
- 3 žlice svijetlog maslinovog ili suncokretovog ulja
- kockica maslaca
Pratite recept i u nekoliko koraka pripremite svinjske odreske.
Prvo svinjske odreske stavite između plastičnih folija i dobro istucite meso. U jedan tanjur uspite brašno, u drugi jaja, a u treći krušne mrvice. U zadnji tanjur dodajte orahe, timijan i koricu od limuna i lagano promiješajte. Svinjske odreske stavite u brašno, a zatim u jaje i na kraju u smjesu od mrvica te ih posložite na tanjur. Stavite ulje da se zagrije na tavi i pržite svinjske odreske 2 minute sa obje strane dok poh ne dobije prekrasnu zlatnu boju.
Na samome kraju dodaje maslac. Svinjski odrezak poslužite uz prilog prema želji.