Kuharica /

Svinjski kare bez kosti - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski kare bez kosti mora se pripremiti prema dobrom receptu kako bi dobili ukusno i mekano glavno jelo.

7.4.2023.
15:57
Pixabay
VOYO logo

Svinjski kare bez kosti odličan je izbor za glavno jelo. Možete ga poslužiti u kombinaciji s bilo kojim prilogom. Donosimo recept za svinjski kare bez kosti se lako priprema, isprobajte i uvjerite se.

Sastojci za recept za svinjski kare bez kosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog karea bez kosti
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žlica soli
  • žlica papra
  • žlica češnjaka u prahu
  • žlica luka u prahu

Kako biste napravili sočan svinjski kare bez kosti, pratite korake ovog recepta i nećete pogriješiti.

Stavite pećnicu da se zagrije na 180C. Za to vrijeme svinjski kare bez kosti možete premazati uljem i dobro natrljati solju, paprom, češnjakom i lukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masnu stranu stavite prema gore i prebacite svinjski kare bez kosti u posudu za pečenje te pecite 10 minuta.

Nakon navedenog vremena, smanjite temperaturu na 150C i pecite svinjski kare bez kosti još 20 minuta, odnosno dok termometar ne pokazuje 63C.

Svinjski kare bez kostiju tada možete izvaditi iz pećnice i obložite meso folijom. Pustite da ovako zamotano meso odstoji barem 10 minuta kako bi postalo sočno i mekano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo