Svinjetina u komadu idealno je pečenje za blagdane ili nedjeljne ručkove, zato se unaprijed pripremite kako bi mogli iznenaditi svoje goste.
Sastojci za pečenu svinjetinu u komadu:
- 1 kg svinjetine u komadu
- 1 žlica ulja
- sol, po ukusu
Prvo je potrebno svinjetinu u komadu dobro osušiti papirnatim ubrusima, a zatim nožem zarezati cm u meso. Savjetuje se da tako zarezan komad svinjetine stavite u hladnjak na sat vremena ili preko noći, ukoliko imate vremena za to.
Premažite svinjetinu u komadu jednom žlicom ulja i utrljajte solju. Bitno je da dobro utrljate i u zarezane dijelove.
Prebacite svinjetinu u komadu u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na 240 stupnjeva Celzijuas.
Pustite da se pečenje peče sve dok kora ne popuca, oko sat vremena ovisno o tome koliko volite hrskavu koricu.
Nakon što je pečenje gotovo, pustite svinjetinu u komadu da odstoji barem desetak minuta kako bi se omekšala. Nakon toga je možete narezati i poslužiti.