Glavno jelo /

Kako se priprema ukusna, sočna i mekana svinjetina u komadu?

Image
Foto: Pixabay

Nitko ne može odoljeti pečenoj svinjetini u komadu koju ste tek izvadili iz pećnice, zar ne? Ako se i vi pronalazite u tome, isprobajte ovo slasno jelo.

7.4.2023.
15:12
Pixabay
VOYO logo

Svinjetina u komadu idealno je pečenje za blagdane ili nedjeljne ručkove, zato se unaprijed pripremite kako bi mogli iznenaditi svoje goste.

Sastojci za pečenu svinjetinu u komadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjetine u komadu
  • 1 žlica ulja
  • sol, po ukusu

Prvo je potrebno svinjetinu u komadu dobro osušiti papirnatim ubrusima, a zatim nožem zarezati cm u meso. Savjetuje se da tako zarezan komad svinjetine stavite u hladnjak na sat vremena ili preko noći, ukoliko imate vremena za to.

Premažite svinjetinu u komadu jednom žlicom ulja i utrljajte solju. Bitno je da dobro utrljate i u zarezane dijelove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prebacite svinjetinu u komadu u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na 240 stupnjeva Celzijuas.

Pustite da se pečenje peče sve dok kora ne popuca, oko sat vremena ovisno o tome koliko volite hrskavu koricu.

Nakon što je pečenje gotovo, pustite svinjetinu u komadu da odstoji barem desetak minuta kako bi se omekšala. Nakon toga je možete narezati i poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo