Kulinarstvo /

Ideje i recepti za svečani ručak sa teletinom

Image
Foto: Pixabay

Svi znaju da je teletina izvrsno meso za svečani ručak, ali ne znaju svi pripremiti teletinu. Donosimo jednostavan recept za svečani ručak sa teletinom.

12.4.2023.
11:48
Pixabay
VOYO logo

Svečani ručak je posebna prigoda koju obično obilježavamo uz obitelj ili prijatelje te uz posebno pripremljenu hranu. Obično se radi o složenijim jelima koja zahtijevaju više vremena i truda u pripremi, ali se to isplati zbog njihove raskoši i posebnosti. Jedan od najpopularnijih svečanih jela je pečena teletina.

Sastojci za svečani ručak sa teletinom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg teletine
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 limun, narezan na kriške
  • 2 glavice luka, narezane na kriške
  • 1 šalica bijelog vina
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 2 žlice brašna

Kada pripremate svečani ručak sa teletinom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U posudi pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol, papar, ružmarin i timijan. Teletinu premažite pripremljenom smjesom, a potom dodajte narezani luk i limun. Ulijte bijelo vino i temeljac te prekrijte posudu folijom. Pecite u pećnici oko 2 sata ili dok ne postane mekana. Kada je teletina pečena, izvadite je iz posude i ostavite sa strane. Brašno pomiješajte s malo vode i dodajte u preostalu tekućinu u posudi. Miješajte dok se ne zgusne u umak. Narežite teletinu na komade i prelijte umakom. Svečani ručak sa teletinom već je gotov. Teletinu poslužite uz pire krumpir, pečenu mrkvu i grah te uživajte u raskošnom i ukusnom svečanom ručku s vašim najdražima. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo