Surimi štapići su vrsta ribljeg proizvoda koji se proizvodi kuhanjem svježe ili smrznute ribe, a zatim se smjesa procijedi kroz sito kako bi se uklonile kosti. Surimi štapići se često koriste u japanskoj kuhinji jer se mogu oblikovati u oblike i brzo kuhati. Također se koriste u raznim drugim kuhinjama kao što su tajlandska, korejska i kineska. Surimi salata sa tjesteninom je jedan od najboljih načina pripreme surimi štapića.
Sastojci potrebni da se pripremi surimi salata sa tjesteninom su:
- 200 grama tjestenina
- 150 grama Cherry rajčica
- 80 grama maslina
- 1 šaka rukole
- 1 limun
- 1 mladi luka
- 80 grama pečenih badema
- 250 grama tanko narezanih surimi štapića
- Sol i papar
Da se pripremi surimi salata sa tjesteninom najprije u velikom loncu zagrijte posoljenu vodu da zavrije. Dodajte tjesteninu i kuhajte do al dente, otprilike 8-12 minuta. Ocijedite, prelijte maslinovim uljem. Ostavite sa strane da se ohladi. Nakon što se tjestenina ohladi, dodajte u veliku zdjelu za posluživanje i pomiješajte sa svim preostalim sastojcima. Dobro promiješajte i začinite po ukusu. Surimi salata sa tjesteninom već je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!