Stroganoff recept moguće je napraviti samo sa dvije vrste mesa. Možete ga napraviti iz junećeg ili goveđeg mesa, ovisno o tome što više volite.
Stroganoff recept:
- pola kilograma junećeg/goveđeg mesa
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- goveđi temeljac
- 100 ml bijelog vina
- 3 žlice brandy-a
- 2 žlice brašna
- 200 g gljiva
- žlica koncentrata od rajčice
- žlica senfa
- začini
Stroganoff recept:
Na vrućem ulju prepržite nasjeckani luk i češnjak te gljive narezane na listiće. Nakon nekoliko minuta prženja, izvadite sadržaj iz tave i odložite ga sa strane. U istu tavu sada dodajte meso izrezano na trakice koje ćete uvaljati u brašno. Kratko ga popržite, a zatim ga zalijte brandy-em. Kada je brandy ispario, u tavu dodajte luk i gljive, koncentrat rajčice, senf i sve začine koje želite koristiti. To sve zalijte sa bijelim vinom i goveđim temeljcem. Pustite to da se kuha još neko vrijeme. Ako na kraju kuhanja umak nije dosta gust, umiješajte brašno pomiješano sa mlijekom i pustite da prokuha.
Stroganoff recept poslužite uz pire krumpir ili rižu.