Gulaš je ukusno jelo koje potiče iz istočne Europe i predstavlja jedinstvenu kombinaciju različitih okusa i začina. Ovaj bogat, aromatičan obrok često se priprema od svinjskog mesa, luka, paprike i paradajza, a osim toga, može sadržavati i krumpir te drugo povrće površine. No, da biste postigli savršenu konzistenciju i obogatili okuse, ključno je znati kako zgusnuti gulaš.
Prvo što trebate učiniti kada želite zgusnuti gulaš je pripremiti mješavinu brašna i vode. Da biste zgusnuli gulaš, koristite mješavinu brašna i vode. U posebnoj posudi, pomiješajte 2 žlice brašna s 50 ml vode dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte ovu smjesu u gulaš i dobro promiješajte. Neka jelo krčka na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok se ne zgusne prema želji.
Važno je pratiti proces zgusnjavanja kako biste postigli željenu konzistenciju gulaša. Ako želite dodatno pojačati okus, možete pustiti da se gulaš krčka još neko vrijeme kako bi se okusi dublje proželi. Ovaj način kako zgusnuti gulaš već je gotov i gulaš je spreman za posluživanje. Dobar tek!