Starinski recepti za najbolje starinske domaće breskvice
Suhi kolači odličan su izbor ako pripremate neko druženje ili zabavu. Sjećate li se breskvica? To su suhi kolačići, a radile su ih naše bake. Upravo zato su starinski recepti za breskvice najbolji. Donosimo jedan starinski recept kako se mogu pripremiti breskvice.
Starinski recepti za breskvice sastojci:
2 jaja
22 dkg šećera
25 dkg maslaca
prašak za pecivo
vanilin šećer
Nadjev za breskivce od oraha:
mrvice tijesta
15 dkg mljevenih oraha poparenih vrelim mlijekom
vanilin šećer
malo ruma
Najprije napravite smjesu od jaja i šećer, dodajte maslac. Nakon toga ostale sastojke. Dobivenu smjesu stavite na 2 sata u hladnjak. Nakon nakon toga dodati još oko 30-40 dkg glatkog brašna. Ovisno o tome kako tvrdo tijesto želite imati.
Tijesto oblikujte u valjke debljine prsta, režite na male komade i oblikujte rukom u kuglice veličine lješnjaka. Kuglice ispecite na 180 stupnjeva Celizijusa oko 20 minuta. Pečene kuglice ohladite, izdubite i punite nadjevom. Na kraju lijepite pod dvije zajedno.
Za pripremu nadjeva sve sastojke izmiješajte, nadjev ne smije biti suh. S dobivenim nadjevom punite breskvice.
Na kraju naporavite preljev od ekstrakta jagode ili višnje. Preljev se radi tako da ekstrakt razmutite u 1 dcl vruće vide i u dobivenji preljev uronite breaskvice. Na kraju pospijte breskvice sa šećerom.
Breskvice s orasima su gotove i spremne za posluživanje.
403 Forbidden