Postoji nekoliko osnovnih načina kuhanja špinata. Možete ga blanširati ili kuhati na pari, a možete ići najbržim putem i pirjati na tavi. Sve što vam treba je špinat, tava i hvataljka. Kako se priprema špinat na tavi?
Sastojci za špinat na tavi:
- svježi špinat ili mladi špinat
Priprema špinata na tavi:
Operite špinat i nakon toga osušite špinat. Skuhajte špinat na tavi. Stavite tavu za pirjanje na štednjak na srednje jaku vatru. Dodajte špinat. Pomoću hvataljki lagano bacajte i okrećite špinat na tavi tako da svi neuvenuli listovi dođu u dodir s dnom posude.
Nastavite dodavati špinat. Dok se špinat na tavi kuha, dodajte preostali špinat i nastavite miješati. Kada sav špinat potpuno uvene i postane jarko zelen, gotov je. Špinat izvadite iz tave i raširite na tanjur da ispari para i da se ohladi.
Nakon što se špinat ohladi skupite ga u kuglu i stisnite što jače možete. Špinat na tavi je pripremljen i spreman za posluživanje.