Čokoladni kolač /

Sočna torta od čokolade i oraha - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Sočna torta od čokolade i oraha treba vam u ovo blagdansko vrijeme. Stoga, pripremite sami i uživajte u svim okusima koje sočna torta od čokolade i oraha daje.

27.11.2022.
11:47
Pixabay
VOYO logo

Ako ne znate koje kolače peći u ovo blagdansko vrijeme, sočna torta od čokolade i oraha pravi je izbor. Osim toga, ova torta odličan je izbor i za rođendane i mišljenja smo da sočna torta od čokolade i oraha nikada ne može biti promašaj.

Sočna torta od čokolade i oraha sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 16 žlica brašna
  • 8 žlica mlijeka
  • 8 žlica vode
  • 4 žlice kakao
  • 2 praška za pecivo

Sočna torta od čokolade i oraha krema:

  • 90 dag mlijeka
  • 150 grama šećera
  • 250 grama margarina
  • 150 grama čokolade
  • 250 grama mljevenih oraha
  • 2 vanilin šećera

Sočna torta od čokolade i oraha glazura:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 grama čokolade za kuhanje

Sve sastojke dobro izmiksajte. Smjesu za kore prebacite u lim na papir za pečenje te pecite na 180 stupnjeva 30 minuta. Kada se ohladi, biskvit prerežite na 4 jednaka dijela. Za to vrijeme kada se kore hlade skuhajte kremu. Na vatri zakuhajte mlijeko, šećer i margarin te ostavite da se kuha 10 minuta. Sklonite i dodajte prethodno otopljenu čokoladu na pari, orahe i vanilin šečer. Pripremite glazuru. Oblikujte tortu na sljedeći način:

Kora – krema – kora – krema – kora – glazura

Sočna torta od čokolade i oraha bit će upravo takva jer će biskvit upiti kremu. Da bi bila što sočnija, preporuča se napraviti do dva dana prije konzumiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo