Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se rade domaće šnenkole?

Pripremite šnenokle uz ovaj recept i nećete pogriješiti. Donosimo recept kako se pripremaju šnenokle.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pripremite sami domaće šnenokle uz pomoć našeg recepta. Šnenokle nisu zahtjevne za pripremu, a vrlo su ukusne.

Sastojci potrebni za šnenokle:

1 litra mlijeka

5 jaja

10 žličica šećera

10 žličica brašna

5 žličica šećera u bjelanjak

pola vanilije

Recept za pripremu šnenokla:

U posebne zdjelice odvojite žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte brašno i promiješati da nema grudica. Dodajte oko 2 dl hladnog mlijeka da se sve razrijedi i pola vanilije. Izmiksajte bjelanjke i dodajte jednu po jednu 5 žličica šećera uz stalno miješanje.

U posudu stavite ostatak mlijeka i kuhajte (prethodno sve preliti vodom da se mlijeko ne lijepi) kad počne kuhati smanjite vatru i žlicom stavljajte šnenokle u mlijeko, kad mlijeko počne kuhati smanjite vatru i okrećite šnenokle. Kuhajte dok ponovno ne počne ključati smanjite temperaturu i izvadite šnenokle na tanjur. Ulijte natrag sve mlijeko iz okruglica u lonac s mlijekom.

Sada umutite žumanjke, šećer i brašno i sipajte u mlijeko i kuhajte uz stalno miješanje, dovoljno je kuhati nekoliko minuta nakon vrenja. U zdjelu za posluživanje ulijte vrhnje pa gore složite bijele okruglice. pričekajte da se ohladi i poslužite šnenokle. Ovaj šnenokle recept završava ovdje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike