Budući da je riječ o sezonskom voću, možete ga jesti samo u određeno doba pa najčešće konzumiramo smrznuti mango. Danas detaljno opisujemo dobrobiti i svojstava smrznutog manga.
Mango je tropsko voće vrlo karakterističnog okusa koje ima izvrsna nutritivna svojstva i koristi za naše zdravlje. Azijskog je porijekla i spada u skupinu polukiselog voća, a stablo mu je iz iste botaničke obitelji kao i pistacija.
Smrznuti mango održava kosti i mišiće u formi. Kombinacija magnezija i kalija čini mango indiciranim voćem za održavanje mišićno-koštanog sustava u dobroj formi (od prevencije osteoporoze do grčeva u mišićima). Isto tako, ovi minerali sudjeluju u kontroli krvnog tlaka, potiču izlučivanje tekućine i pravilan rad bubrega.
Smrznuti mango potiče obranu organizma. Antioksidativni minerali i vitamini, zajedno s fenolnim spojevima, koje sadrži smrznuti mango, pomažu imunološkom sustavu u prevenciji i borbi protiv bolesti.
Jedna od najvećih prednosti smrznutog manga je što ga možemo pronaći tijekom cijele godine. Sve zemlje imaju ograničeno vrijeme berbe, međutim, smrznuta opcija omogućuje održavanje velikih zaliha za opskrbu ljudi smrznutim voćem tijekom mjeseci kada nema svježeg manga.