Rolani sladoled priprema se tako da se usitanjava tekuća podlogu na ohlađenoj ploči dok ne nastane krema. Zatim se sladoled s kondenziranim mlijekom izravna, u njega se dodaju arome i zarola se u porcije. Iako rolani sladoled s kondenziranim mlijekom zvuči složeno, zapravo ga je jako lako napraviti kod kuće.
Sastojci potrebni da se pripremi rolani sladoled s kondenziranim mlijekom su:
- 240 ml vrhnja za šlag
- 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
- Pola žličice soli
- Preljev po ukusu, kao što su jagode, ekstrakt vanilije ili ekstrakt badema
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili sladoled s kondenziranim mlijekom je priprema podloge. Napravite podlogu za sladoled tako da umutite vrhnje, zaslađeno kondenzirano mlijeko i sol u srednjoj posudi. U limove za pečenje izlijte podlogu za sladoled. Podijelite podlogu za sladoled između više limova za pečenje kako ne bi bila predebela. Sada je vrijeme za dodavanje okusa sladoledu od kondenziranog mlijeka. Dodajte ekstrakte ili jagode i umutite da se sastojci sjedine.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate sladoled s kondenziranim mlijekom je zamrznuti sladoled. Zamrznite sladoled na 2 sata, odnosno dok se sladoled u potpunosti ne smrzne. Zatim izvadite sladoled i poslužite rolani sladoled. Namjestite tavu dužom stranom bliže sebi. Brzo radeći od vrha prema dolje, plosnatom lopaticom s oštrim rubovima izrežite sladoled na trake širine 7 cm. Počevši od dna, koristite lopaticu za struganje i smotajte trake sladoleda u rolice. Pomoću hvataljki nježno pokupite zarolani sladoled i stavite ih u šalicu te poslužite. Dobar tek!