Orašasti plodovi / Sitni kolačići od lješnjaka - recept i priprema

Image

Ako tražite ukusne, hrskave i sitne kolačiće, ovaj recept za sitne kolačiće od lješnjaka sigurno će vas oduševiti. Pogledajte kako se pripremaju sitni kolačići od lješnjaka.

2.3.2023.
15:00
VOYO logo

Ovi kolačići su jednostavni za pripremu, a savršeni su za posluživanje uz čaj ili kavu. Evo kako se pripremaju sitni kolačići od lješnjaka.

Sitni kolačići od lješnjaka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g lješnjaka, sjeckanih
  • 100 g maslaca, sobne temperature
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli

Upute za pripremu sitnih kolačića od lješnjaka:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. U zdjeli pomiješajte maslac i šećer dok ne postane kremasto. Dodajte jaje i vanilin šećer te miješajte dok se sve ne sjedini. Dodajte sjeckane lješnjake i lagano promiješajte. Dodajte brašno i sol te miješajte dok se sastojci ne sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite male kuglice od smjese te ih slažite na pripremljeni lim. Pecite u zagrijanoj pećnici 15-20 minuta dok ne postanu zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice i ostavite da se kolačići ohlade na limu prije nego ih poslužite. Ovaj recept daje oko 30-40 sitnih kolačića od lješnjaka. Možete ih poslužiti kao poslasticu za goste ili ih spakirati u kutijicu i dati kao poklon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo