Desert /

Sitni kolači od maka - maleni i meki kolačići punjeni nadjevom od maka

Image

Mak je neizostavan sastojak brojnih kolača našeg podneblja te se slastice punjene tom namirnicom mogu pronaći na brojnim slavljima ili u kućanstvima tijekom blagdana. Pripremite sjajne sitne kolače od maka prema našem receptu.

3.5.2023.
13:29
VOYO logo

Makovnjača, mokri kolač od maka, torta od maka… Sve su to ukusne slastice spremljene pomoću zvijezde našeg recepta – maka. Pogodan je za korištenje u nekim jednostavnijim jelima poput kiflica s makom, ali i onim kompleksnijim kao što je pjenasta torta od maka.

Izdvojili smo jednostavan, ali iznimno ukusan recept za sitne kolače od maka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu sitnih kolača od maka potrebno vam je:

  • 170 g maslaca
  • 300 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 125 g mljevenog maka
  • 1 žličica šećera
  • 50 ml mlijeka
  • nekoliko kapi arome ruma
  • šećer u prahu za valjanje

Za početak pripremite nadjev i to na način da sastojke (mak, šećer, aroma ruma) prelijete vrućim mlijekom i dobro izmiješate kako bi se sve kvalitetno sjedinilo. Nadjev sklonite sa strane i ostavite ga da se hladi pa se možete prebaciti na pripremu tijesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste pripremili tijesto, u zdjeli pomiješajte brašno i šećer pa dodajte jedno jaje i maslac narezan na kockice. Smjesu izmiješajte i napravite tijesto te ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 do 60 minuta. Pećnicu zagrijte na 180°C.

Tijesto podijelite na kuglice veličine oraha. Svaku od tih kuglica potrebno je malo stanjiti i u sredinu svake stavite vrhom punu žličicu hladnog nadjeva od maka. Nakon toga oblikujte pravilne kuglice koje bi trebale biti spremne za pećnicu. Pecite ih desetak minuta, no svakako pripazite da ne potamne. Ako želite, vaše sitne kolačiće s makom možete uvaljati u šećer u prahu. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo