Kuharica / Seljačka tava s lukom

Image

Luk, krumpir, mljeveno meso osnovni su sastojci seljačke tave s lukom. Donosimo recept za pripremu jela seljačka tava s lukom.

31.7.2021.
13:18
VOYO logo

Seljačka tava s lukom jednostavno je jelo koje se priprema od davnina. Luk, krumpir i mljeveno meso osnova su ovog jela.

Za pripremu seljačke tave s lukom potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg luka
  • 50 dkg krumpira
  • 50 dkg mljevenog mesa
  • 4 rajčice
  • 1 dcl temeljca
  • 2 dkg maslaca
  • 6 jaja
  • ulje
  • sol
  • papar

Seljačka tava s lukom priprema:

Na maslacu pržite mljeveno meso koje ste začini sa soli i paprom. Dodajte luk narezan na kolutiće i začine prema želji. Sve zalijte jušnim temeljcem i prokuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u vatrostalnu posudu luk i meso i po tome složite ploške rajčice i krumpira.

Začinite prema želji i pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seljačka tava s lukom je gotova, poslužite je kad je još topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo