Seljačka tava s lukom jednostavno je jelo koje se priprema od davnina. Luk, krumpir i mljeveno meso osnova su ovog jela.
Za pripremu seljačke tave s lukom potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 50 dkg luka
- 50 dkg krumpira
- 50 dkg mljevenog mesa
- 4 rajčice
- 1 dcl temeljca
- 2 dkg maslaca
- 6 jaja
- ulje
- sol
- papar
Seljačka tava s lukom priprema:
Na maslacu pržite mljeveno meso koje ste začini sa soli i paprom. Dodajte luk narezan na kolutiće i začine prema želji. Sve zalijte jušnim temeljcem i prokuhajte.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stavite u vatrostalnu posudu luk i meso i po tome složite ploške rajčice i krumpira.
Začinite prema želji i pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta.
Seljačka tava s lukom je gotova, poslužite je kad je još topla.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa