Kuharica /

Seljačka tava s lukom

Image

Luk, krumpir, mljeveno meso osnovni su sastojci seljačke tave s lukom. Donosimo recept za pripremu jela seljačka tava s lukom.

31.7.2021.
13:18
VOYO logo

Seljačka tava s lukom jednostavno je jelo koje se priprema od davnina. Luk, krumpir i mljeveno meso osnova su ovog jela.

Za pripremu seljačke tave s lukom potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg luka
  • 50 dkg krumpira
  • 50 dkg mljevenog mesa
  • 4 rajčice
  • 1 dcl temeljca
  • 2 dkg maslaca
  • 6 jaja
  • ulje
  • sol
  • papar

Seljačka tava s lukom priprema:

Na maslacu pržite mljeveno meso koje ste začini sa soli i paprom. Dodajte luk narezan na kolutiće i začine prema želji. Sve zalijte jušnim temeljcem i prokuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite u vatrostalnu posudu luk i meso i po tome složite ploške rajčice i krumpira.

Začinite prema želji i pecite na 170 stupnjeva oko 15 minuta.

Seljačka tava s lukom je gotova, poslužite je kad je još topla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo