Voćna pita /

Savršena pita od jabuka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Nema ništa bolje od slatkog i ukusnog deserta poslije ručka. Naučite kako se priprema savršena pita od jabuka i zasladite se sočnim i neodoljivim okusima.

8.8.2023.
15:40
Pixabay
VOYO logo

Jabuke su kraljice ovog recepta za savršenu pitu od jabuka, pa ako imate viška jabuka, pripremite savršenu pitu od jabuka i uživajte.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 100 g masti
  • 4 do 5 žlica hladne vode

Nadjev za savršenu pitu od jabuka:

  • 1 kg tanko narezanih oguljenih jabuka
  • 2 žlice soka od limuna
  • 120 g šećera
  • 30 g brašna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 2 žlice maslaca
  • 1 veliki žumanjak
  • 1 žlica vode

Kako se priprema savršena pita od jabuka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Mijesite kratko dok ne postane mrvičasto. Postupno dodajte hladnu vodu, miješajući vilicom dok se tijesto ne sjedini. Podijelite tijesto na pola. Svaku polovicu oblikujte u disk, zamotajte i ostavite u hladnjaku 1 sat ili preko noći.

Zagrijte pećnicu na 220°. Za nadjev, u velikoj zdjeli, pomiješajte jabuke s limunovim sokom. Pomiješajte šećer, brašno, cimet, sol i muškatni oraščić. Dodajte jabukama i pomiješajte.

Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte jednu polovicu tijesta u krug i premjestite u kalup s oprugom. Dodajte punjenje i pokapajte maslacem. Preostalo tijesto razvaljajte u krug debljine pola cm. Stavite preko nadjeva. Oblikujte preko ruba kalupa i uvijte prema van. Izrežite proreze na vrhu. Umutite žumanjak i vodu te kistom premažite koru.

Pecite savršenu pitu od jabuka 15 minuta. Smanjite postavku pećnice na 180° i pecite dok korica ne porumeni, a nadjev dobije mjehuriće, 40-45 minuta. Ohladite savršenu pitu na rešetki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo