Voćni likeri proizvode se infuzijom, pri čemu se voće namače u alkoholu koji upija miris, okus i boju. Za razliku od biljnih likera koji se proizvode pomoću destilacije. Metoda destilacije koristi biljke, sjemenke, korijenje ili bilje kao materijal za aromu. Omekšavaju se u osnovnom alkoholu, zatim se kombiniraju s dodatnim alkoholom i destiliraju.
Liker je zapravo aromatizirano i zaslađeno destilirano piće s udjelom alkohola od 24 do 60%. Likeri se proizvode kombiniranjem baznog alkoholnog pića, obično rakije , s voćem ili začinskim biljem i zaslađuju se dodatkom šećernog sirupa koji čini više od 2 % ukupnog volumena pića. Jednostavni sastojci likera, alkohol, aroma i zaslađivač pomiješaj se i stave u staklene boce. Za osnovni alkohol može se osim vodke i rakije koristiti i rum, viski i gin. Za aromu likera možete koristiti orašaste plodove, čokoladu ili razne začine.
Zaslađivač kao sastojak u likeru može biti šećer, med, javorov sirup ili agavin sirup.