Ova veganska salataod bulgura i slanutka puna je okusa s Mediterana. Jednostavna je za pripremu i nije ju potrebno kuhati. Zdrava je i zasitna.
Salata od bulgura i slanutka zahtjeva ove sastojke:
- ¼ šalice maslinovog ulja
- 3 žlice limunova soka
- 1 žličica suhog origana
- 1 veći režanj češnjaka naribani
- svježe mljevenog crnog papra
- 1 šalica bulgur pšenice
- 2 rajčice od šljiva izrezane na kockice
- krastavac
- 1 šalica nasjeckanog peršina
- 3 mlada luka
- 2 žlice svježe nasjeckane mente
- 1 konzerva slanutka isprana i ocijeđena
Upute za pripremu salate od bulgura i slanutka:
U velikoj zdjeli umutite ulje, limunov sok, origano, češnjak i crni papar dok se dobro ne sjedine. Dodajte bulgur u dressing i ostavite da se namače dok ne omekša i ne naraste, oko 15 minuta, povremeno miješajući.
Kad je gotovo, na bulgur dodajte rajčice, krastavce, peršin, mladi luk, mentu i slanutak. Lagano promiješajte da se sjedini. Poslužite salatu od bulgura i slanutka na sobnoj temperaturi ili hladnu.