Rum je iznimno poželjan sastojak brojnih kolača zato što slasticama u kojima se nalazi donosi sočnost i prepoznatljivu aromu. Jedan od takvih kolača jesu i rum punč kocke za koji smo vam izdvojili sjajan recept.
Kako biste pripremili rum punč kocke trebat će vam:
- margarin ili maslac
- 6 jaja
- 30 dag šećera
- 15 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 dag kakaa
- 5 žlica pekmeza od marelice
- 25 dag žele bombona
- 6-7 kapi ekstrakta ruma
- 4 rebra čokolade
Rum punč kocke priprema:
Započnite miješanjem margarina i šećera te toj smjesi postupno dodajte jedan po jedan žumanjak. Nakon žumanjaka dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i snijeg koji ste prethodno zamutili od bjelanjaka. Sve skupa sjedinite.
Vašu smjesu pecite na nauljenoj tepsiji u pećnici na temperaturi 200-220°C, a pećnicu otvorite tek kada tijesto „splasne“ samo od sebe. Nakon što se tijesto za rum punč kocke ohladi prerežite ga vodoravno. Jedan dio ne dirajte, a drugi izmrvite, dodajte pekmez od marelice, nasjeckane žele bombone te ruma po želji.
Ovu smjesu stavite na drugi, suhi dio tijesta te sve prekrijte glazurom od čokolade. Uživajte!