Ručak od pilećih prsa uvijek je dobar izbor. Pripremite ručak od pilećih prsa uz prilog prema želji i uživajte u svakom zalogaju. Donosimo recept za pripremu pilećih prsa na tavici. Ovaj ručak od pilećih prsa je gotov za svega pola sata.
Sastojci za pileća prsa:
- 500g pilećih prsa
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 50 g brašna
- 50g maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice jabučnog octa
- 50g meda
Priprema pilećih prsa:
1. Izrežite pileća prsa na filete. Začnite meso s obije strane sa soli i paprom.
2. Brašno stavite u malu posudu, a potom utrljajte meso u brašno dok ga u potpunosti ne prekrijete.
3. Istopite maslac u posudi na vatri.
4. Piletinu stavite na tavicu i pecite 2 do 3 minute dok ne postane blago zlatne boje. Potom okrenite meso i ponovite postupak za drugu stranu. No sad pecite samo jednu minutu.
5. Smanjite vatru na srednje.
6. U tavicu dodajte češnjak i maslac. Krenite miješati kada se maslac istopi u potpunosti. Dodajte piletinu.
7. Dodajte jabučni ocat i med. Miješajte dok se svi sastojci ne spoje. Pričekajte dok sve ne zavrije, potom ostavite da vrije 1 minutu ili dok se ne zgusne.
8. Prelijte piletinu sa zgusnutom smjesom. Dodajte malo vode i promiješajte.
9. Uklonite višak tekućina i servirajte toplo.