Vikend je na vratima, pravo vrijeme da svoje bližnje počastite finim, domaćim desertom. U videu pogledajte omjere namirnica i kako rolice s višnjama radi slastičarka Mirjana Špoljar.
Mi smo vam napisali recept da vam bude jednostavnije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Dok se margarin topi, pripremite ostatak nadjeva. U posudu stavite kiselo vrhnje, šećer kristal, vanilin šećer, prašak za pecivo, ribanu koricu limuna, jaje, griz i otopljeni margarin. Sve izmiješajte da se smjesa spoji pa ju ostavite u hladnjaku sat vremena da malo nabubri.
- Kalup premažite s malo otopljenog margarina. Na svaki list stavite nadjev i premažite ga cijelog. Na njega utisnite drugi list i tako filajte tri lista. Uz rub stavite ocijeđene višnje i zarolajte.
- Rolade stavite u kalup, premažite otopljenim margarinom i stavite u pećnicu zagrijanu na 170 Celzijevih stupnjeva, 30-ak minuta.
- Kolač od krušaka i badema kao stvoren za uživanje u zimi
- Zasladite se na francuski način: uz poslijepodnevnu kavicu odlično idu ekleri
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa