Rižoto s pilećim krilcima divno je jelo koje spaja okuse nježnih pilećih krilaca s kremastim i aromatičnim rižotom. Evo recepta koji će vas voditi kroz pripremu ovog rižota:
Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu rižota s pilećim krilcima su:
- 8 pilećih krilaca
- šalica riže
- 4 šalice pileće juhe
- glavica luka sitno nasjeckana
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 1/2 šalice bijelog vina (po želji)
- 1/2 šalice ribanog parmezana
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol
- papar
Upute za pripremu rižota s pilećim krilcima:
Pileća krilca posolite i popaprite. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileća krilca i kuhajte dok ne porumene i skuhaju se. Kuhana pileća krilca ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte maslac i otopite ga na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i nasjeckani češnjak, te pirjajte dok luk ne postane proziran i zamiriše.
Dodajte rižu u tavu i promiješajte je s lukom i češnjakom, premazujući rižu maslacem. Tostirajte rižu minutu-dvije dok ne postane lagano prozirna oko rubova. Ako koristite, ulijte bijelo vino i miješajte dok ga riža ne upije.
Polako ulijevajte temeljac od piletine. Često promiješajte rižu i pustite da svaka kutlača juhe upije prije dodavanja sljedeće. Nastavite s ovim postupkom dok riža ne bude kuhana al dente, mekana, ali još uvijek čvrsta na zalogaj. To bi trebalo trajati otprilike 20 minuta.
Dok se rižoto kuha, pilećim krilcima izvadite meso, bacite kosti i kožu. Narežite piletinu na komade veličine zalogaja i ostavite sa strane.
Kad je rižoto s pilećim krilcima gotov, umiješajte ribani parmezan dok se ne rastopi i postane kremast. Začinite sa soli i paprom po ukusu.
Dodajte narezanu piletinu u rižoto i lagano promiješajte da se sjedini. Kuhajte još minutu ili dvije dok se piletina ne zagrije. Po želji pileća krilca možete ostaviti i cijela.