Recept i priprema / Kako pripremiti rizi bizi sa smrznutim graškom?

Image

Rizi bizi je vrlo popularno jelo, no neki imaju problema sa smrznutim graškom. Kako pripremiti rizi bizi sa smrznutim graškom?

2.4.2022.
11:41
VOYO logo

Rizi bizi možete pripremiti sa smrznutim ili svježim graškom. Kako pripremiti rizi bizi sa smrznutim graškom? Postoji li razlika u pripremi rizi bizija sa smrznutim i svježim graškom?

Sastojci za rizi bizi sa smrznutim graškom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg mladog graška
  • 1l temeljca od piletine ili povrća
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali luk
  • 100 g pancete
  • 250 g riže
  • 50 g parmezana

Kako biste pripremili rizi bizi sa smrznutim graškom, dan prije kuhanja izvadite grašak i ostavite ga u vodi. Kod pripreme napunite posudu s oko dvije litre vode i u nju stavite dovoljno graška kako bi bio potopljen. Ostalo stavite sa strane. Pustite da grašak zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte 30 do 60 minuta dok se razina vode ne smanji na pola.

Procijedite grašak za rizi bizi i u pileći temeljac dodajte tekućinu od graška i ponovno zakuhajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi otopite pola maslaca s uljem, a zatim dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Dodajte pancetu i kuhajte još oko pet minuta, dok ne počne puštati masnoću.

Za rizi bizi sa smrznutim graškom umiješajte rižu i kuhajte dok sva zrna ne budu dobro premazana masnoćom i počnu izgledati prozirna, a zatim malo pojačajte vatru i dodajte temeljac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte, cijelo vrijeme miješajući, dok se većina tekućine ne upije, a zatim ponavljajte dok riža ne omekša i jelo ne dobije gustu, juhastu konzistenciju. Dodajte grašak nakon otprilike 12 minuta i vaš rizi bizi je spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo