Rizi bizi možete pripremiti sa smrznutim ili svježim graškom. Kako pripremiti rizi bizi sa smrznutim graškom? Postoji li razlika u pripremi rizi bizija sa smrznutim i svježim graškom?
Sastojci za rizi bizi sa smrznutim graškom:
- 1 kg mladog graška
- 1l temeljca od piletine ili povrća
- 40 g maslaca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mali luk
- 100 g pancete
- 250 g riže
- 50 g parmezana
Kako biste pripremili rizi bizi sa smrznutim graškom, dan prije kuhanja izvadite grašak i ostavite ga u vodi. Kod pripreme napunite posudu s oko dvije litre vode i u nju stavite dovoljno graška kako bi bio potopljen. Ostalo stavite sa strane. Pustite da grašak zavrije, a zatim smanjite vatru i kuhajte 30 do 60 minuta dok se razina vode ne smanji na pola.
Procijedite grašak za rizi bizi i u pileći temeljac dodajte tekućinu od graška i ponovno zakuhajte.
U posudi otopite pola maslaca s uljem, a zatim dodajte luk i kuhajte dok ne omekša. Dodajte pancetu i kuhajte još oko pet minuta, dok ne počne puštati masnoću.
Za rizi bizi sa smrznutim graškom umiješajte rižu i kuhajte dok sva zrna ne budu dobro premazana masnoćom i počnu izgledati prozirna, a zatim malo pojačajte vatru i dodajte temeljac.
Kuhajte, cijelo vrijeme miješajući, dok se većina tekućine ne upije, a zatim ponavljajte dok riža ne omekša i jelo ne dobije gustu, juhastu konzistenciju. Dodajte grašak nakon otprilike 12 minuta i vaš rizi bizi je spreman.