Ričet je jelo kojem je baza ječmena kaša, suho meso i grah. Postoje različiti zahtjevni i manje zahtjevni recepti za pripremu ričeta. Donosimo vam recept za pripremu jela ričet na jednostavan način, ali kako bi jelo bilo gotovo treba vam oko tri sata.
Ričer sastojci:
- 20 dkg ječmene kaše
- 20 dkg bijelog graha
- 240d kg sušenih svinjskih rebara
- glavica luka
- poriluk
- 10 dkg krumpira
- 15 dkg mrkve
- 7 dkg korijena peršina
- žlica sjeckanog peršina
- 3 lovorova lista
- 4 češnja češnjaka
- sol
- papar
- ulje
Ričet priprema:
Ječemna kaša neka odstoji u vodi oko dva sata.
Na ulju pržite luk, poriluk, mrkvu, češnjak, korijen celera i peršin, sve posolite i pržite na srenje jakoj vatri.
Nakon 5 mintua dodajte rebra i ječmenu kašu, te listove lovora. Uljite litru i pola vode te posolite. Kuhajte, a ada zavri kuhajte još 45 minuta. Dodajte narezani krumpir i dolijte još malo vode. Začinite sa soli i paprom i kuhajte još 15 minuta.
Na kraju dodajte grah i kuhajte još tri minute. Ričet je gotov i spreman za posluživanje.