Riblja jela /

Recept kako se radi dobar riblji temeljac

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za riblji temeljac? Riblji temeljac je sastojak koji se često koristi u pripremi raznih ribljih jela, a posebno u juhama i umacima.

8.4.2023.
12:25
Pixabay
VOYO logo

Priprema ribljeg temeljca je vrlo jednostavna, a rezultat je bogati i aromatični temeljac koji će poboljšati okus vašeg jela. U nastavku vam donosimo recept za pripremu ribljeg temeljca.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg ribljih kostiju (najbolje glava i rep)
  • 2 l vode
  • 1 velika mrkva
  • 1 luk
  • 1 celer
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 lovorov list
  • 5 zrna crnog papra
  • sol po ukusu

Priprema ribljeg temeljca:

Očistite riblje kosti i dobro ih operite. U veliki lonac stavite vodu, riblje kosti, mrkvu, luk, celer, češnjak, lovorov list i zrna crnog papra. Stavite lonac na štednjak i pustite da zavrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite vatru i ostavite da se kuha na laganoj vatri oko 1 sat. Skinite pjenu s površine temeljca i dodajte sol po ukusu. Procijedite temeljac kroz gusto cjedilo ili gazu kako biste dobili bistri temeljac bez komadića. Vaš riblji temeljac je spreman za posluživanje.

Možete ga odmah koristiti u pripremi raznih jela, a višak temeljca možete smrznuti i kasnije koristiti. Riblji temeljac može biti osnova za pripremu ukusne riblje juhe, rižota s plodovima mora ili umaka za tjesteninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo