Ideje za riblje recepte uvijek dobro dođu osobito kada trebate pripremiti brzi i ukusan obrok. Kod pripreme ribe važna je dobra marinada. Donosimo jedan ukusan i jednostavan riblji recept koji je gotov za manje od pola sata.
Sastojci za riblji recept:
- 4 filea ribe
- 3 žlice otopljenog maslaca
- Sok i korica od 1 srednjeg limuna
- ½ žličice soli, plus ekstra po ukusu
- 1 žličica paprike
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
- ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
- 3 žlice maslinovog ulja
- svježe nasjeckano lišće bosiljka ili peršina
Priprema ribljeg recepta:
Papirnatim ručnicima temeljito osušite višak vlage s ribljih filea. U zdjeli pomiješajte otopljeni maslac, limunov sok i koricu te 1/2 žličice soli. Promiješajte da se dobro sjedini.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte preostalih 1/2 žličice soli, papriku, češnjak u prahu, luk u prahu i crni papar. Ravnomjerno utisnite mješavinu začina sa svih strana ribljih fileta.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje dok se ne zagrije. Nakon što ulje zagrije, pecite 2 riblja fileta istovremeno kako biste izbjegli prenatrpanost u tavici. Pecite svaku stranu dok riba ne porumeni, lagano pokapajte malo maslaca, soka od limuna i umaka. Začinite sa soli i paprom prema ukusu.
Poslužite ribu iz ribljeg recepta s preostalim umakom od limuna i maslaca, bosiljkom ili peršinom i kriškama limuna.