Recepti za pripremu oslića su različiti, jedan od načina pripreme oslića je na juhu. Donosimo vam recept za pripremu riblje juhe od oslića. Priprema je jednostavna, a juha je gotova za sat vremena.
Riblja juha od oslića sastojci:
- 1 kg oslića
- glavica luka
- mrkva
- 20 dkg celera
- 2 rajčice
- 1,2 dcl bijelog vina
- lovorov list
- pola žličice papra u zrnu
- sok od pola limuna
- 2 žlice riže
- 2 žlice sjeckanog peršina
Riblja juha od oslića priprema:
Ribu filetirajte, glavu očistite i zajedno sa kostima i repovima stavite na 10 minuta u slanu vodu.
Stavite povrće u lonac s vodom i dodajte presotale sastojke ribe (glavu, kosti i repove) koju ste ocijedili i kuhajte oko 20 minuta.
Kada povrće i riba omekšaju tada ih izvadite ih juhe i ocijedite.
Lonac s temeljcem stavite kuhati i dodajte 2 žlice riže i komadiće fileta ribe te mrkvu i celer narezani na trakice.
Kuhajte oko 20 minuta i poslužite. Riblja juha od oslića se poslužuje topla i možete je poslužiti kao predjelo.