Za ove palačinke s bademovim mlijekom nisu potrebni ni mliječni proizvodi ni jaja. Tekstura je gusta, pahuljasta i mekana u sredini. Palačinke su ugodno slatke i bez okusa badema te su savršene s vašim omiljenim preljevom uz palačinke.
Znam da mnogi ljudi pretpostavljaju da tekućina upotrijebljena u tijestu za palačinke nema nikakve razlike, ali vjerujte da korištenje bademovog mlijeka to podiže na drugu razinu i svidjet će vam se koliko su palačinke mekane svaki put.
Za pripremu ovog ukusnog recepta za palačinke s bademovim mlijekom potrebno vam je višenamjensko brašno, prašak za pecivo, šećer, ulje i bademovo mlijeko. Za pripremiti ove palačinke s bademovim mlijekom najprije u veliku zdjelu za miješanje dodajte suhe sastojke i dobro promiješajte. Zatim dodajte mokre sastojke i miješajte dok se potpuno ne sjedine. Ostavite tijesto da odstoji 5 minuta, da se zgusne i digne.
Neprianjajuću tavu obilno namastite i stavite na srednju vatru. Kada se zagrije, dodajte malo 1/4 šalice tijesta u tavu.. Pecite 2-3 minute, prije preokretanja i zatim pecite još 2 minute. Maknite s vatre i ponavljajte postupak dok se ne potroši sva smjesa za palačinke s bademovim mlijekom. Palačinke poslužite odmah ili ostavite da se potpuno ohlade.
Ovo je vrlo jednostavan i brz recept za palačinke s bademovim mlijekom.