Pire od bundeve i krumpira jednostavno je pripremiti, a u ovom pireu nalazi se snažna kombinacija hranjivih tvari. Bundeve su bogate vitaminom C i beta-karotenom koji su izvrsni za jačanje vašeg imunološkog sustava i pomažu u jačanju vaše otpornosti na prehladu i gripu. Sastojci za pire od bundeve i krumpira su:
- 300 g bundeve
- 300 g krumpira
- 4 žlice mlijeka
- Svježi peršin, za ukrašavanje
- Sol i papar, po ukusu
Kada želite pripremiti pire od bundeve i krumpira, najprije je potrebno očistiti bundeve i krumpir. Bundevu očistite i narežite na kockice od 1 cm, a krumpir ogulite i narežite na kockice od 1 cm. Kockice bundeve i krumpira trebale bi biti jednake veličine kako bi se ravnomjerno skuhale. Zatim u napunite lonac vodom, stavite bundevu i krumpir u lonac i kuhajte dok ne omekšaju i lako se probodu vilicom, otprilike 20 minuta. Ocijedite vodu i zgnječite krumpir i bundevu uz dodatak mlijeka za dodatnu glatkoću. Pire od bundeve i krumpira već je gotov. Začinite pire od bundeve i krumpira solju i crnim paprom te poslužite sa svježim peršinom. Dobar tek!