Kuharica /

Recept za pečeni batat s povrćem za ručak bez mesa

Image
Foto: Pixabay

Ovaj recept za pečeno povrće u pećnici jednostavan je za pripremu. Slatki krumpir, paprika, patlidžan, jabuke i ružmarin čine ukusan prilog. Pogledajte kako se priprema pečeni batat s povrćem.

4.8.2023.
14:16
Pixabay
VOYO logo

Slatki krumpir i jabuke dodaju slatke note, patlidžan i paprika teksturu, a ružmarin miris bilja. Ovaj recept za pečeni batat s povrćem je sjajan način da iskoristite ono povrće u smočnici i hladnjaku.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 batata, oguljena i izrezana na komade
  • 1 crvena paprika, sjemenke i jezgra uklonjena, izrezana na komade
  • 1 patlidžan, izrezan na komade
  • 1 jabuka, izvadite jezgru i narežite na komade
  • 1 luk, oguljen, narezan na komade
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica košer soli ili po ukusu
  • pola žličice crnog papra ili po ukusu
  • nasjeckani svježi peršin ili vlasac

Kako se priprema pečeni batat s povrćem?

Zagrijte na 220°C. Veliki lim za pečenje obložite folijom i dobro poprskajte uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veliku tepsiju dodajte ulje, sol, papar i ružmarin. Dodajte batat, luk, papriku, patlidžan i jabuke u zdjelu i promiješajte da se dobro oblože. Žlicom stavite na tavu u jednom sloju.

Pecite 20 minuta. Okrenite povrće. Povećajte toplinu. Pecite još 10-15 minuta dok malo ne porumene i karameliziraju se. Po želji pospite svježim začinskim biljem poput peršina ili vlasca. Kušajte i po potrebi pospite morskom soli. Poslužite pečeni batat s povrćem odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo