Slatki krumpir i jabuke dodaju slatke note, patlidžan i paprika teksturu, a ružmarin miris bilja. Ovaj recept za pečeni batat s povrćem je sjajan način da iskoristite ono povrće u smočnici i hladnjaku.
Sastojci:
- 2 batata, oguljena i izrezana na komade
- 1 crvena paprika, sjemenke i jezgra uklonjena, izrezana na komade
- 1 patlidžan, izrezan na komade
- 1 jabuka, izvadite jezgru i narežite na komade
- 1 luk, oguljen, narezan na komade
- 1 žličica sušenog ružmarina
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica košer soli ili po ukusu
- pola žličice crnog papra ili po ukusu
- nasjeckani svježi peršin ili vlasac
Kako se priprema pečeni batat s povrćem?
Zagrijte na 220°C. Veliki lim za pečenje obložite folijom i dobro poprskajte uljem.
U veliku tepsiju dodajte ulje, sol, papar i ružmarin. Dodajte batat, luk, papriku, patlidžan i jabuke u zdjelu i promiješajte da se dobro oblože. Žlicom stavite na tavu u jednom sloju.
Pecite 20 minuta. Okrenite povrće. Povećajte toplinu. Pecite još 10-15 minuta dok malo ne porumene i karameliziraju se. Po želji pospite svježim začinskim biljem poput peršina ili vlasca. Kušajte i po potrebi pospite morskom soli. Poslužite pečeni batat s povrćem odmah.