Krumpir je najčeći prilog uz glavno jela, a može se pripremiti na različite načine. Jedan od načina kako pripremiti mladi krumpri je u kombinaciji s vrhnjem. Kako se priprema mladi krumpir s vrhnjem otkriva recept.
Sastojci za mladi krumpir s vrhnjem:
- 2 kg mladog krumpira
- 2 žlice ulja
- 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
- luk, nasjeckani
- 3 mrkve, naribane
- žlica brašna
- 2 šalice vrhnja za kuhanje
- sol i papar po ukusu
- malo sitno nasjeckanog peršina
Za početak, lonac napunite slanom vodom i pustite da zakuha, a zatim dodajte mladi krumpir. Kuhajte dok ne omekšaju, nakon čega procijedite vodu i ostavite sa strane.
Na tavi zagrijte 2 žlice ulja i dodajte 1 sjeckani režanj češnjaka, pa kratko pirjajte. Dodajte 2 šalice luka i pirjajte još 5 minuta. Zatim dodajte 2 šalice mrkve i pirjajte 5 minuta.
1 žlicu brašna prospite preko pirjanog luka i dobro promiješajte. Ulijte 2 šalice vrhnja za kuhanje, miješajte i čekajte dok lagano zavrije.
Začinite po želji, a nakon toga dodajte mladi luk i sve zajedno promiješajte. Za kraj ukrasite sa ¼ šalice peršina. Uživajte u toplom mladom krumpiru s vrhnjem.