Ako ste u potrazi za dobrim receptom za karamel pitu na pravom ste mjestu. Donosimo provjereni recept za karamel pitu i to točno onaj recept prema kojem su karamel pitu radile i naše bake. Priprema karamel pite nije zahtjevna, a potrebno je nešto više od sat vremena za njezinu izradu.
Sastojci za kore za karemel pitu:
- 20 dkg brašna
- 2 jaja
- 10 dkg masti
- 5 žlica šećera
- 3 žlice mlijeka
- malo vode
Napravite tijesto od svih sastojaka i podijelite na 5 jednakih dijelova. Svaku koru razvaljate zasebno i stavite na suprotnu stranu lima za pečenje koju ste prethodno samo pobrašnili. Razvaljano tijesto probodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180 stupnjeva Celzijusa.Pecite 10-ak minuta svaku koru zasebno.
Krema za karamel pitu:
- 1/2 litre mlijeka
- 3 žlice brašna
- 5 žlica šećera
- 20 dkg šećera - špinanje
- 10 dkg margarina
Mlijeko, brašno i 5 žlica šećera zajedno izmiješajte i prokuhajte.
Nakon toga stavite 20 dkg šećera na laganu vatru neka se rastopi. Špinajte šećer, pazite da ga predugo ne špinate. Mora imati lijepu svjetlosmeđu boju. Nakon toga u špinani šećer dodajte nadjev od brašna, mlijeka i šećera.
Sve kuhajte nekoliko minuta. Na kraju u hladnu smjesu dodaje 10 dkg margarina ili putra. Podijelite smjesu na 4 dijela. Zatim krenite s izradom karamel kocki.
Glazura od čokolade za karamel pitu:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 dkg margarina
lazuru od čokolade napravite tako da u malom loncu otopite margarin zajedno s čokoladnom.
Slažite karamel pitu - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - glazura do čokolade.