Recept za karamel pita iz bakine kuharice
Ako ste u potrazi za dobrim receptom za karamel pitu na pravom ste mjestu. Donosimo provjereni recept za karamel pitu i to točno onaj recept prema kojem su karamel pitu radile i naše bake. Priprema karamel pite nije zahtjevna, a potrebno je nešto više od sat vremena za njezinu izradu.
Sastojci za kore za karemel pitu:
20 dkg brašna
2 jaja
10 dkg masti
5 žlica šećera
3 žlice mlijeka
malo vode
Napravite tijesto od svih sastojaka i podijelite na 5 jednakih dijelova. Svaku koru razvaljate zasebno i stavite na suprotnu stranu lima za pečenje koju ste prethodno samo pobrašnili. Razvaljano tijesto probodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180 stupnjeva Celzijusa.Pecite 10-ak minuta svaku koru zasebno.
Krema za karamel pitu:
1/2 litre mlijeka
3 žlice brašna
5 žlica šećera
20 dkg šećera - špinanje
10 dkg margarina
Mlijeko, brašno i 5 žlica šećera zajedno izmiješajte i prokuhajte.
Nakon toga stavite 20 dkg šećera na laganu vatru neka se rastopi. Špinajte šećer, pazite da ga predugo ne špinate. Mora imati lijepu svjetlosmeđu boju. Nakon toga u špinani šećer dodajte nadjev od brašna, mlijeka i šećera.
Sve kuhajte nekoliko minuta. Na kraju u hladnu smjesu dodaje 10 dkg margarina ili putra. Podijelite smjesu na 4 dijela. Zatim krenite s izradom karamel kocki.
Glazura od čokolade za karamel pitu:
10 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg margarina
lazuru od čokolade napravite tako da u malom loncu otopite margarin zajedno s čokoladnom.
Slažite karamel pitu - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - krema - kora - glazura do čokolade.
403 Forbidden