Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Recept za buhtle - kako napraviti mekane buhtle

Buhtle sa nadjevom od džema od marelice, šljive ili jagode odličan su izbor. Donosimo recept za pripremu mekanih buhtli.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Buhtle dizano tijesto punjeno džemom od marelice ili šljive ili jagode obožavat ćete kada ih prvi puta probate. Postoje različiti recepti za pripremu buhtli, ali kako napraviti mekane buhtle?

Sastojci za tijesto za buhtle:

20 g kvasca

malo šećera

500 g brašna

250 ml mlijeka

5 žumanjaka

1 prstohvat soli

60 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

120 g maslaca

160 g džema od marelica

50 g maslaca

Priprema tijesta za buhtle:

Najprije uzmite kvasac, malo šećera, malo brašna i malo mlakog mlijeka. Ostavite da odstoji na toplom mjestu cca. 20-30 minuta dok se ne udvostruči. S preostalim brašnom, toplim mlijekom, žumanjcima, solju, šećerom, vanilin šećerom i toplim maslacem mijesite rukama ili kuhinjskim mikserom dok ne dobijete glatko tijesto. Pokrijte i ostavite da odstoji na toplom mjestu oko 30 minuta.

Tijesto tanko razvaljajte izrežite okrugle krugove. Na sredinu svake žlicom izlijte malo džema i dobro zatvorite da džem ne može iscuriti. Podmažite posudu za lim za pečenje i stavite buhtlu jednu uz drugu. Ostavite neka kratko odstoji na toplom mjestu. Premažite maslacem i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 30 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike